There was an error in this gadget

Tuesday, October 26, 2010

But bola Michael Owen sempena 30th bdaynya!

usha entri ni sbb 
Penyerang Man Utd,Michael Owen dpt but bola'special' sempena harilahir dia yg ke 30.


Dia ni peminat lumba kuda n ada team lumba kudanya sendiri,so Umbro(brand but bola yg dia pkai sekian lama)juga sponsorship but bola utk Owen, mereka tapak but bola yg len drpd yg len..dgn meletakkan gmbar kuda feveret owen kat tapak but..


kaki kuda hepi dpt gmbr kuda beliau kat tapak kaki


Fakta menarik: Owen score 1st time guna but ni n score goal masa lwn Scunthorpe


umbro kuda milik owen

p/s: tolong letak gmbr lisa surihani kat tapak but yg korg nk bg kat aku k.haha

Monday, October 25, 2010

pak arab yg kaya

usha entri ni sbb 

Tuesday, October 19, 2010

Vietnamese

usha entri ni sbb 

kreatif n jimat



sambil menyanyikan bait2 lirik bafalo solja-bob marley


zon sifar kemalangan




baju nk sama la ngan motor ko?




obses Phua chu kang




mak ke anak?




we dont need laut dlm


farid kamil tercabar tatkala tgk gmbr ni


meh main ngan Api

usha entri ni sbb 
mind-blower pictures!The power of camera lense +photographer professionalisme =EYE CATCHING!

























Brilliant.

Sunday, October 17, 2010

moved my ass to BIGGER room.

usha entri ni sbb 
zaman berubah,manusia berubah,bilik gua pun nk berubah!
1st of all..nk menceritakan yg gua berhijrah...dr penempatan lama ke penempatan yg lebih bessaarr puunyaa...pindah bilik kedua terbesar kpd bilik yg terbesar dlm umah yg sama.haha..

b4 ni gua port kat bilik yg kongsi bilik air ngan bilik lg satu..

b4 ni bilik gua xde almari baju..

skang,gua berpindah ke bilik baru sbb formerly bilik yg gua pindah ni akak gua menginap..skang dia dah pindah ke umah beliau sendiri..jauh gak la..tingkat 3.gua plak duduk tgkt 4..jauh kan?

amek masa 2 hari gak la nk mengemas..gua kemas satu umah skali beb..sorang2..tu yg paling penting.haha..

Berdasarkan tema aku lebih kpd kaler merah,aku gelarkan bilik aku sbgai..umah cina..kaler merah byk sgt.haha(setanmerah of course!)..

BILIK LAMA =(




bilik lama,bnyk memorirandum kat sini..kotak2 ni sume dr bilik terbesar aku hangkut sorg2..believe it or not...






bilik lama aku kekalkan sbgai pusat menggodam dan pusat kafe siber berbackgrounkan kotak2..baru cam hacker!haha


BILIK BARU =)







lebih menjurus kearah kematangan,peningkatan sahsiah diri,potret bersama ibunda pelengkap kamar si pemilik





kurangnya poster2 yg melalaikan,punyai meja mekap sendiri serta mini refrigerator k,chewah!



citarasa bujang urban mengharungi malam2 indah di ibukota...


"theatre of dream"..sesuwai sgt la jd bedsheet..


paling penting,tempat melabur dekat dihati!

Semoga dgn penghijrahan kali ini membawa ucent ke dunia yg lebih selesa..bangun tdo ke tghari!hahah


Friday, October 8, 2010

jigging fest a.k.a mencandat sotong at Terengganu PART 1

usha entri ni sbb 
Aktiviti ni aku join lebih kurang 3 bulan lepas..masa ni dikatakan adalah musim yg sesuai sutun2 berpeleseran dikawasan laut..aktiviti ini disertai oleh aku,kakaku,makku,makcikku,pakcikku dan adiksedaraku..memandangkan cubaan aku utk melenturkan nafsu si kutub,si azyan,si rina,si liza n si kobes x berjaya,aku gerak gak dgn kerabat keluarga..aktiviti ini di-organisekan oleh sorg brader yg bernama pakoi-trg(nama kat fb)..dia ni dah sedia fames oleh sesetengah org yg slalu join aktiviti yg dianjurkan olehnya..aktiviti mencandat sutun ni diadakan once a year..setaun skali..sbb sutun nk kuar pun kena ikut musim,bukan durian saje..lain la sutun2 yg berlegar2 kat sekitar ibu negara..yg ni x ikut musim..ikut suka ati dia..dan x ketinggalan,sutun 1 n sutun 2..

Selain mencandat sutun,brader pakoi ni ada gak menganjurkan aktiviti lain seperti mendaki bukit/gunung..sesapa yg rasa nk join,boleh la search nama brader ni kat FB k.dia mmg x kesah sesapapun yg nk join..dia nk beberapa group member of kaki panjat gunung(eiger team) kekadang x pikir penat,almost every weekend they will organise an activities..baik bukit mahupun ke gunung dorg redah..

Aktiviti ni start ari sabtu,so aku n akak aku yg mana stay ngan aku kat kl ni gerak g Jeti Kuala Besut ari jumaat malam..Mak aku plak gerak saing pakcikku,makcikku n adiksdaraku from Batu Pahat with love,janji ngan dorg jumpa kat jeti kuala besut suboh kala ari sabtu..
Aku n akak aku gerak convoy dr kl menaiki kancil turbo milik kakaku disertai oleh Pakcik Penyu(adik kpd Pakoi) yg mana menaiki wira bersama Akusetia(nama kakak yg join,nama FB gak) dan sebuah proton saga kaler brown memuatkan 2 org lelaki n seorang pompuan,sume aku x amek port sgt nk knal sbb pendiam sgt.haha..

Ktorg gerak lebih kurang jam 12 tgh mlm from kl n pit stop sekali kat RnR Temerloh klu x silap aku la..aku bergilir-gilir memandu dgn akak aku..isu n topik yg diborakkn didalam kereta lebih kpd kehidupan sebagai seorang mukmin n mukminin dimukabumi Allah...Once akak aku tdo je,aku amek Psp aku..plug in ear-phone kat telinga then layan lagu2 keras spt Avenged 7X,Korn,S.o.A.D..kembali sesat kejap...sebab lagu2 mcm ni bagus utk layan waktu malam..drive x ngantok..kekeke

Perjalanan berlanjutan ke 7 jam..hempas pulas memandu di jalan raya..dipendekkan citer...Suboh ktorg tiba di jeti kuala besut..apa yg membuatkan hati ini terpaut adalah apabila terpandangkan kelibat Bonda yg dah setia menanti di sebuah kedai sebelah jeti.rindu mak gua.hehe..

Mcm biasa,salam2,peluk arab2,kissing2..pastu kitorg lepak makan kat situ ,memandangkan bot nk smpai dlm kul 12 tghahri..gle lambat...cengkung gua...





dari kiri,kakaku,pakcikku,makcikku,Omakden n penulis..


xde dlm gmbr-adiksdaraku



Jam 12 tepat..Bot pun smpai..kitorg dibahagikan 3 group sbb ada 3 bot..kaum kerabat kami ditempatkan dlm 1 bot..yg best,ktorg dpt baju kaler ijau satu setiap sorg..lg best sbb ada gmbr sutun kat baju tu..kekek..





dr kiri,Pakoi trg,bro anonymous,Pakcik Penyu n penulis



Before gerak masuk bot,ktorg kumpul reramai...bacaan doa selamat pergi n pulang..lalu upacara bergambr..




Para pencandat



Siap2 angkut barang2 n bekal makanan,ktorg masuk bot n gerak ke tengah laut....mencandat biasanya dilakukan pada tengah malam..so,siang ni ktorg bt aktiviti memancing ikang..


gua biasa nek motor je,ble dpt nek bot..jakun kemain lagi..



bak kata pepatah.."hasil xde xpe,janji ada gaya"



TO be continue in part 2.....