There was an error in this gadget

Thursday, December 30, 2010

Safee Sali berkongsi rahsia kejayaan

usha entri ni sbb 


WARNING!! : Jangan ditonton sama skali oleh pesakit jantung dan ibu mengandung


*
*
*
*
*


erk...senak tu....

Monday, December 27, 2010

Rimau yang sebenar!

usha entri ni sbb 



aku nk jersi ni....

Congrats to Harimau Malaya yg mempamerkan aksi menarik ketika menumpaskan Laskar Garuda setelah sekian lama dianggap Harimau standard kucing belaan diumah saja.Boleh dikatakan pencapaian yg boleh dibanggakan dibantu pula dgn sorakkan puluhan ribu peminat yg dianggarkan seramai 85k xtermasuk aku yg hanya menonton di Pasir Gudang demi menjaga hati kwn2 yg xdpt g ke Bukit Jalil.haha.


Apa yg menariknya,match kali ni nmpk perubahan dr segi taktikal dan cara bermain yg lebih kepada hantaran mudah dan tidak lg men buang bola yg tidak masuk akal spt di Vietnam masa semi-final.Pujian layak diberikan kpd K.Raja'Arsene'gobal sbb dia tampak konfiden n cool je wlu dikritik hebat tentang penggayaan rambutnya..silap..kekalahan 5-1 kpd sang Garuda ms group stage..



Duta baru PES menggantikan Runi

Papehal pun,seluruh Malaysia mengharapkan skuad dpt mengekalkan momentum bg menjulang Piala Suzuki swift ini bt pertama kalinya.Go HARIMAU!NGAUMMMM!

Tuesday, December 21, 2010

DB 7.23

usha entri ni sbb 
Last nite aku ada buka website dailymail.co.uk,daily routine aku usha2 news pasal bola..belek punya belek,mata aku tertarik kat ada satu article ni..

"David Beckham wins BBC lifetime achivement award"

Since aku knal kelab yg bernama Manchester united from era Eric 'king'Cantona smpai la skang,aku mmg admire gle n diehardfan kat David Beckham..so,apa2 citer yg kua pasal Beckham sentiasa menarik minat aku nk baca..

Utk kali ni,Beckham dpt award yg agak besar gak la..anugerah pencapaian sepanjang hidup oleh BBC bak kat org melayu..

Award ni yg specialnya dismpaikan sendiri oleh legend Man utd,Sir Bobby Charlton n diiringi oleh living legend Man utd gak yg still running on the pitch..Ryan Giggs..(My fav after Beckham!)..
united's Heroes

Aku usha video penyampaian award ni yg mana aku tgk yg attend sume org2 penting in world football.Once nama Beckham announced as award receiver je,audiences sume bg standing ovation dkt 3 minit!Beckham agak touching, speechless n dhnk nanges gak la.

Masa Beckham bg speech,dia tima kasih kat sume Coach,player n club yg pnh dia wakil..Especially Sir Alex n Man utd!He really does miss Man Utd!


United legendary no 7

Beckham also insisted that he will not play for any Barclays Premier League club other than Manchester United.

Hails Beckham! hails Beckham!Long live Beckham! ha ha


Thursday, December 16, 2010

Pepsi vs coke

usha entri ni sbb 
pepsi

cOoL abes!

Iklan Puma

usha entri ni sbb 


Sume mesti nk ado..yg xthn newborn ngan kambing pun ado gak.haha

makan.kaw-kaw -Starbucks's beverages

usha entri ni sbb 
Sepanjang aku keje kat Starbucks lbh kurang 6 bulan,dh mcm2 jenis eksperimen aku buat keatas air2 kat situ..because i've got it 4 freEEeee...hahaha..

So sekadar nk berkongsi,next time klu ada sesapa nk beli air kat Starbucks blh la try resipi ni k.
Recently,this is my fav drinks :


GREEN TEA CHIPS FRAPPUCCINO BLENDED CREAM


*Green tea frap
+
*Frap chips
+
*Whipped cream
=
nyum..nyum..awesome dude..

Monday, December 13, 2010

fav.flicks.of.mine : Eurotrip

usha entri ni sbb 
Ni antara benda baru yg aku nk ketengahkan kat blog aku..nk introduce sket kat korg filem2 yg aku ske nk layan..maybe certain of the film korg dh pnah tgk n some not..so yg mana blom pnah tgk blh la cari kat internet n download.heheh.Utk kali ni,aku pilih muvie ni sbg muvie pembukaan sbb aku rasa citer ni agak sempoi n cool.


Title : Eurotrip
Year : 2004
Genre : Comedy/Adventure

Sinopsis :

Filem ni berkisar tentang life seorang lelaki yg bernama Scotty,kena dumped ngan awek dia Fiona.Dlm masa yg sama Scotty ni plak ada pen pal kat internet berbangsa German yg bernama Mieke.Scotty ni rajin la berbalas email ngan Mieke dan dia xtau si Mieke ni adalah seorang gadis yg hot sehinggalah pd suatu ari adik si Scotty explain kat dia bhw Mieke adalah seorg gadis berdasarkan sebutan yg mana adiknya blaja kat kelas German disekolah.
A day b4,Scotty blh plak g block email Mieke sbb dia ingtkan Mieke ni a guy yg gay n try nk approach dia..Once dia tau yg Mieke ni sbnrnya hot chicks,memandangkan email Scotty kat Mieke x berbalas,..Scotty n Cooper iaitu his bestfrend start thinking to visit Mieke kat Berlin(Germany) masa dorg summer break ..
Then start la backpacking journey yg best utk dorg..Dorg amek flight from Us to London n managed themselves utk ke Paris lak.At Paris,dorg terjumpa dgn twins college-mate Jamie n Jenny yg kemudiannya join diorg 2 org g travel to find Mieke kat Berlin.






Jamie,Jenny,Scotty n Cooper Harris

Scotty doesnt know vs French 'freak robot


While on the trip,mcm2 benda yg berlaku kat dorg yg blh bt korang gelak guling2..smpai la at the end of the story,Scotty akhirnya dpt gak bersama ngan Mieke.


2 dr kanan,Vinnie Jones ex-football player playing role as Football Hooligan

Apa yg wat aku ske layan citer ni sbb aku rasa storyline yg agak best sbb dpt tau places yg dorg visit kat europe contohnya Amsterdam..Pas aku tgk citer ni baru aku tau yg kat Amsterdam ada zone area yg legal utk Marijuana n Prostitution..kira gain knowledge gak la.hehe..
Gaya cool selamba Scotty n Cooper antara faktor aku ske je nk tgk citer ni ulang2 kali.so,yg mana blm pnah layan,g cari k!

My Rating :

4.5/5

CITER NI AKU MASIH BERMINAT NK TGK WLUPUN DH BNYK KALI ULANG

Sunday, December 12, 2010

flicks.review.malay muvie - ngangkung

usha entri ni sbb 
Utk beberapa ari kebelakangan ni dan semenjak 2 menjak ni bahan tajuk bualan member2 aku berkisar tentang muvie melayu baru iaitu ngangkung.



error..ini citer box opis 40 juta...


Apa yg aku dgr kat tv,pengarah citer ni menerangkan yg 'ngangkung' ni membawa maksud
satu perbuatan memuja nombor ekor dengan membawa ‘barang’ untuk dipuja oleh bomoh.

Rata2 yg dh g tgk sume bg rating yg tinggi n feedback yg bagus.Ramai yg kata citer ni ala2 adnan sempit..klaka abes..

Kebetulan arini aku x keje,aktiviti arini grk g renew roadtax keta gadis comel n renew roadtax abg sy yg baik hati kerana meminjamkan motornya.Renew kat sekitar Putrajaya kemudian ke Alamanda's pos opis..settle sume,aku tros grk Q kat GSC Alamanda.G tgk sorg je sbb A.K.A tgh keje n agak x berminat ngan citer antu2 ni katanya.hehe


..

Pada pendapat aku,citer ni lebih cam kearah drama sket.Storyline tema berkisar pasal ikatan kekeluargaan


poster sebenar "ngangkung"


.Citer ni pasal 3 org kawan yg men no ekor utk jadi kaya cam Dr Rozmey..kira nk kaya cepat la memasing.
Azim (Shaheizy sam) keje bwk lori n famly dia slalu je x cukup beras kat umah..Dapat plak 2 ekor mmbr dia mmg kaki ekor,Wan (Angah RL) ngan Tasnim (Azad Jasmin) dok slalu racun dia join men no ekor skali kononnya blh cpt kaya..Satu ari,si Azim ni terpengaruh gak..memula ikut Wan n Tasnim g jmpa bomoh n kemudian bila dpt gaji yg x seberapa sgt tu,abes dia buat beli no ekor.

antu yg bt kaum hawa terkujat2


Nak dijadikan citer,no dorg xde 1 pun yg kena..memasing dh start fed-up..tambahan lak si Wan kena kejar ngan Along(loan shark) sbb pinjam duit tp x byr..Scene2 dlm citer ni blh bt kaum hawa terkujat2 sbb antu bnyk kuar secara tetiba..ada sorg pompuan sblh aku siap tercampak 1 kotak popcorn kat aku melatah tgk antu kuar.haha..sambung citer..

Pelbagai cara dan berbagai jenis bomoh dorg jumpa demi mendapatkan nombor untuk mereka beli. Banyak kejadian seram dan lucu terjadi sepanjang mereka mengangkung. Perubahan ketara dalam hidup Azim berlaku apabila dia terlibat secara lebih serius sehingga mengabaikan keluarga akibat taksub untuk mendapatkan nombor ekor. Begitu juga dengan Tasnim dan Wan.

Sehingga satu hari berlaku kejadian yang benar-benar mengubah hidup mereka.
Dipendekkan citer,pas mcm2 malapetaka dgn nmpk antu skali berlaku kat dorg,akhirnya dorg pun insaf...

Pada pandangan aku,citer ni x cukup klaka utk aku..bagus ditontoni oleh kaki ekor yg x insaf2 lg..Pada sapa yg dah pnah tgk citer Adnan Sempit mungkin agak hampa sket ble tgk citer ni.klaka ada,cuma x cukup.hehe


Rate aku utk citer ni....

***
3/5.....

BOLEH DITONTON TATKALA FREETIME




Tuesday, December 7, 2010

selamat datang ke Pos Malaysia

usha entri ni sbb 
Bila pejabat pos menjadi tumpuan semua org yg bt keje diminit2 akhir mcm aku..ini hasilnya...


no sekarang : 1343
no anda : 1374
wtf...

ni baru real cuci-cuci tingkap

usha entri ni sbb 


Mmg steady brader ni...

Hari Raya Qurban

usha entri ni sbb 
Raya aji a.k.a ari raya korban jatuh pada ari rabu utk taun 2010..Kebiasaan utk org2 area selatan tanahair mcm aku,sambutan raya aji agak kurang meriah sket berbanding hari raya aidilfitri..berbeza lak ngan org pantai timur yg menanti kehadiran raya aji..menunjukkan betapa meriahnya raya aji kat sana,restoran2 n warung2 yg biasanya dimonopoli oleh org Kelantan kat KL kebanyakkannya tutup selama 2 minggu..

Utk raya aji taun ni ada len mcm sket bt family aku..sbbnya 3 ari pas raya aji iaitu ari Sabtu bakal berlangsungnya majlis perkahwinan akak aku yg no 8..so semua adik beradik aku balik awal n stay sambil prepare apa yg patut utk wedding..Alhamdulillah kali ni lengkap la adik brdk aku berkumpul...

Dari KL aku tumpang naik keta abg long aku balik BP(batu pahat)..jimat n selesa..keke

Menjelang pagi Raya....

Secara rekod peribadinya,aku dh ter-miss smbhyg raya aidilfitri utk taun ni..so aku xnk la miss smbhyg raya aji ni plak...hahaha

Pagi raya tu kitorg bersiap2 pakai baju tema.."JUBAH"!..
Setiap sorg ada sehelai mak aku belikan masa beliau g umrah..yg pompuan sume kaler hitam n yg laki2 lak kaler cream ada jalur belang sket,tol ke aku describe ni?haha

Pastu ktorg grk g smbhyg raya..mak aku,akak,akak ipar pun join skali...

Settle smbhyg aji,balik umah..
Smpai umah mula la sesi fotografi yg sentiasa dinantikan akak2 aku..termasuk la aku kekadang.Jiran2 tgh asah pisau nk sembelih+lapah lembu,ktorg lak tgh set lighting ok ke x ok n susun position nk amek gmbr..hahaha..

Kitorg sume port kat pelamin yg br je dipasang sehari sebelum tu..bakal pengantin nmpk cemas bila tgk pelamin yg br siap tu cam nk roboh dikerjakan anak2 buah..posing punya posing,ni la hasilnya....

PIC 1



pusingan awal..sume masih terkawal...posing sopan


PIC 2



duduk atas: beloved hard-working mother,bakal isteri
duduk bawah : no 1, no 3 n no 9

PIC 3

"yussooffff taaiiyo00oobbb"

PIC 4


kakak peena n abg kimi




PIC 5



special appearance..from Haiti...with lips..haha





Saturday, December 4, 2010

November rain

usha entri ni sbb 
Agak lama x mengupdate blog..otak pun semakin tepu nk kuarkan idea n cerita2..
Bulan 11 yg amat bz berlanjutan hampir sebulan lamanya..tolong ingtkan aku utk mengupdate cerita2 ini kedlm blog..

1.sambutan raya korban
2.wedding go green!
3.wedding male reception
4.Malaysia's strawberry land
5.MAHA 2010

will come to u soon!