There was an error in this gadget

Tuesday, September 28, 2010

Red Roses

usha entri ni sbb 

Terjagaku sedari mimpi yg panjang....(intro lagu Rahmat sket)

Jam ikea RM3 menunjukkan pukul 10.15 pagi...cambiasa,1st things 2 do adlh check hp aku ada sms or missed call x..dh terbiasa dgn keadaan pg2 ada sms tersedia..kali ni agak berbeza sket..check2,xde apa pun yg smpai..mengeluh jap (sigh~)..hmm..teringat lak mimpi td..mcm mana lak boleh bermimpi aku kat dlm lori,n tgh bt keje menghantar kotak dgn abg ipar aku..mimpi ni x clear sgt..so x brape nk hengat...guling2 sket badan..tetiba rasa nk sms seseorang..

nak g lunch agak2 kul brape?”..n then she replied:”kul 12.30 kt grk jumpa awak kat jusco”..yeah!ada org jadi nk temankan aku lunch..hepi..hehe..arini masuk keje kul 4..aku kena plak g store lain sbb x cukup partner(kedai kopi)..aku kena gerak keje kat kajang ptg ni...

Semenjak dua menjak tiga menjak ni aku kerap bangun awal..waktu tdo aku pendek je skang..syukur la kpd tuhan..klu x mau gemok aku tdo lama2..hehe..masa guling2 ni,aku teringat plak kat sesuatu..lebih kurang 2 minggu lepas..si dia masa tu outstation..masa dia kat outstation,dia ada ternampak Lori BERSATU(sebuah company logistic)..dia sms aku bgtau..lebih kurang camni la ayat dia..”awak,kt nmpk lori bersatu kat sini”...masa ni aku kat kedai kopi..aku reply: “owhh...mmg la..kt yg soh dorg dtg hantar bunga Ros satu lori kat awak,hehehe”..aku mmg ske bergurau,si dia dh phm dh..tp dia claim gak soh aku pos bunga ros kat dia..haha..

Berbalik plak pd citer aku arini..pas aku teringt je pasal benda tu..puas aku pk..katne ada jual bunga ekh>hmmm...."bagi bunga bagus gak ni..arini pun dh gaji..mesti dia ske kan.."lincah aku sms member kedai kopi aku syaza tnya kat dia katne ada jual bunga..tanya dia sbb dia sah2 la budak lahir kat cheras ni haa..serba sket mesti tau punya..

Tepat gak la jangkaan aku,syaza bgtau aku soh aku usha kat area *&^%$#@ mall..aku pun apa lagi,lincah mandi n siap2..tgk jam lak dah kul 11,nk g lunch dlm kul 12.30..so done la nk g cari.hehe.

Settle mandi,pakai baju,aku pun turun g kat motor ...start n gerak..

Sepanjang perjalanan ini...(lagu Zaiton Sameon lak)...

Mata aku pun start la usha2 kiri kanan tgk ada x kedai bunga di sekeliling..mana la tau ada yg jual dekat2 ngan umah..

Pit stop jap kat Petronas..try tnya brader keje kat sini,mana la tau dia slalu bg bunga kat bini...”ko gerak kuar dr sini,belok kanan dan menghala ke KONOT..kiri kanan mesti ada nyonya jual bunga.."..aku percaya abg ni bercakap benar sbb muka dia ikhlas je nk tlg aku..hehe..

Lincah!grk g tmpt yg dituju..

2,3 minit ada kot aku usha sekitar kwsn yg brader tu bgtau..hampa...bunga xde jual..buah2han bersepah2 jual..damn..time nk cari bunga xde la plak jual...

xpe..aku percaya yg syaza tau,so aku grk jauh sket melangkau ke tempat yg dia bgtau tu...

Benti kat traffic light...lampu merah..

sementara di traffic light...sblh motor aku ada sebuah taxi wira..pemandu berbangsa melayu..aku ngan tanpa rasa segan silunya ketuk tingkap taxi brader melayu ni.."tuk2!".."bang,tompang tnya...abg tau x katne ada jual bunga?"

Brader taxi : "ko g try tgk kat area *&^%$#@ mall tu,mesti ada punya!"

pemandu mtrskl : "ok bang!tengkiu!"

lampu ijau..grk!

lebih kurang 5 min...pusing2 jap dan aku pun nmpk destinasi yg dicari..

"cantek arr..syaza ni bagus gak tau sume benda!"..

Walk in 2 da shop..2 org dtg sambut..sorg amoi (bukan amoi kayum)..n sorg lg pompuan indon..

Aku: "fresh flower ada x moi?"

Amoi: "mesti la ada,ini kan kedai bunga.."

Aku: "Nak yg tu ini tu ini bla bla bla..jap lg saya dtg amek k"

Amoi : "ok lor.."

aku kuar jap grk g resepi rahsia..cari sepotong kek..

2 kdai resepi rahsia aku g..dua2 xde jual yg orea..damn.."nape susah sgt nk cari yg orea ni skang ekh?"

Kek cancel..kecik ati aku ngan budak2 resepi rahsia..dorg xtau ke aku ni bekas2 dorg gak..nk kek tu pun xde..haish...

Patah balik ke kedai amoi bunga..

smpai2 je,usha dulu bunga yg amoi ni decoratekan..hmm..buleh tahan..puas hati..heheh

Halamak!!!!baru terpikir.."camne nk bwk blik bunga ni dlm keadaan cantek?"haddoiii...

Aku:"moi,bagi beg plastik blh x?nk bwk blik ngan motor la.."

Amoi : "ok,kasi masuk itu bunga dlm ini plastik,jaga2 tau takut rosak"..

Aku : "ook moi,,thanks!jalan dulu" (sambil menghulurkan helaian duit dan beredar)

Tgk jam.."halamak,kul 12 sudah!"...

aku start motor n grk balik umah(sambil tgn kiri pegang bunga)..heheh

Aku bwk dlm kadar kelajuan 20-30km/sejam..takut kelopak bunga ni tertanggal..dan menjaga kecantikkan deko amoi td..gigil gak la aku tahan tgn aku ni,ngan nak cover takut kena angin lintang lagi..papepun,klu kt bersungguh2 nkkan sesuatu,ending mesti kt puas ati..tol x?

25 min kemudian..aku berjaya menjejakkan kaki kat umah..slalu 10 min blh smpai.haha..

Bergegas naik ke atas..salin baju..n tggu si dia dtg sambil sembur2 sket air utk maintain the freshness of the flower..

Lebih kurang 12.35 thgahri..

#NEW SMS RECEIVED# : "da kat bwh"

Yeah!da smpai,sembur AXE sket..lincah turun bwh..dlm hati,"hope ske la bunga ni"..

THE END~....(bebila free nnti aku kasi upload gmbr bunga yg aku beli itu k!HEHEHEHE~)


Friday, September 17, 2010

Gempak gle!!! street ilusion by kurt wenner

usha entri ni sbb 
nak share sket bnda2 art ni..mak gua ex guru seni,tu yg ske la tgk bnda2 ni..bakat camni xdola plak..street art ni mmg gempak..mamat yg kreatif nk mati ni nama dia kurt wenner..ni article pasal mamat ni aku dpt kat internet..

"Kurt Wenner is a master artist best known for his extremely high quality street painting and chalk murals using a projection called anamorphosis. These 3D chalk drawings on pavement have been featured in many newspapers and on several television shows. Wenner's work has received global media attention. Newspaper and magazine articles have appeared in Italy, Germany, France, Switzerland, the United States, and Mexico. His artwork has been seen on ABC's World News Saturday, Good Morning America, and Pan Am and TWA's in-flight programs."

pepandai la nk translatekan yek!hahaa..layan jom street art by kurt wenner :




Wednesday, September 1, 2010

piala thomas 2010 yg dh lama lepas..

usha entri ni sbb 


Punya la lama thomas cup dh lepas..aku baru je nk revealed gmbr2 secret n exclusive kat korg utk usha.aku dtg menjenguk team malaysia men disebabkan smgt patriotik yg dh sedia tertanam dlm diri.hehe..aku gerak as a lone ranger sbb masa ni ada big prob yg x perlu aku citer kat sini kot.aku pnya prangai,klu rasa nk grk sorg mmg aku redah je..harga tiket mahal sket,rm33..blh masuk stadium cheras yg ada kfc kat tepi 3 kali.tp xpela,dah smpai..tmbh lak smgt berkobar2 dtg ngan jc malaysia..siap ada mafla tu!



masuk2 stadium dato' LCW sambut aku ngan
tarian raket bersama rakan



masuk je stadium,smntara nk tggu match start..aku jumpa benda ni..rare!



btg2 raket ni dorg guna masa menang thomas cup 92'!




pusing2 jap dlm 5 min,bosan aku tgk dorg ni keje membeli belah..beli raket la,t-shirt yonek la.
..aku pun grk msuk dlm indoor stadium...aku port btol2 kat sblh team sorak malaysia yg diwakili oleh knk2 riang berbaju oren..terserempak lak ngn geng2 dr penyokong harimau malaya..aku pelagi,join sekaki..yg wat tertarik ada sorg mamat ni,aku rasa korg slalu je pasan kat tv dia joget2 pakai set lengkap kebaya malaysia..





dari kiri-penyokong tegar berkebaya,knk2 ribena berbaju oren,bwh sket-kipassusahmati harimau malaya dan rakan
pling bwh-brader 'fogging'



dah lama x g stadium tgk badminton,so prangai bertukar jd cam haram..bkn men bersemangat aku sorak join pasukan bertopeng men drum itu..smpai AKA pun boleh pasan aku masuk Tv masa siaran lgsung..hahaha..




dari kanan-coach msn berbaju oren dari sarawak,gua dgn aksi '2 malaysia',brader ptg rumput dan brader ala2 a.c.a.b



lupa nk bgtau..aku tgk match malaysia lwn denmark..results mcm mana yg korg tau melalui berita,so xyh citer..lyn tgk gmbr sudah k.hehe..


aku stay smpai match abes utk pastikan xd kekalahan mengejut utk malaysia disaat2 akhir..pas match,aku jumpa salah sorg penghias mukadepan part sukan kat paper..aku ske dia ni..muka cool,mata kuyu..klu mengamuk ni,x hengat pnya..

gua bg 'thumb up' sbb gua ske org cam brader ni..baru rudeboy bro!

brader ni aritu ada bt kecoh sket masa piala thomas..dia agak emo sket pas kalah ngan jepon klu aku x silap..pastu dia g serang penyokong..si penyokong plak xde keje len g tunjuk jari tgh sapa soh..mengamuk la dia..nk salahkan mamat ni xleh gak..pressure bro..even klu..
men congkak pun boleh pressure..ni plak men badmenton