There was an error in this gadget

Wednesday, April 21, 2010

april

usha entri ni sbb 
halo..hawaw yew..lama aku x mengupdate blog sbb aku sgt bz dgn paper exam...bulan april 2010 ni bnyk sket benda yg aku kena pk..upcoming AKA bday..hadiah aku dh beli dh..tu pun jmpa kat tmpt yg ke 15 pas brape ari aku usharing..bg aku,sgt la puas ati ngan present tu..cuma xtau la camne ngan AKA..taste ktrog slalunya sama..cuma kdg2 je agak laen..dah beli hadiah,pastu sibuk lak ngan loan ptptn aku..terpaksa blik kg dlm beberapa hari gap exam sebab nk mintak otograp mem besar kat jb..
Tup tap selang sehari,aku blk la ke bp..atok tam meninggal dunia pada usianya 82 klu aku x silap akibat drpd masalah kesihatan berkaitan dlm perut..atok tam sgt rapat ngan family aku..lg2 ngan mak aku..sbb mak aku pas dia pencen dia mmg duduk kakt bp n sgt rajin melawat makcik2 n pakcik n atuks2 beliau kat kg..ktrog yg adik bradik ni pun agak rapat ngan atok tam memandangkan ktrog punya atuk belah mak n ayah meninggal awal..aku ingt lg ada 1 gmbr tu aku amek gmbr ngan atok tam berdua..gmbr tu blh nmpk aku sengih semacam..sbnrnya bangga dpt lepas ketinggian atok tam memandangkan atok tam berfizikal agak kecil..hehehe..
Life must goes on..skang atok tam dh pergi selamanya..aku doakan atok tam ditempatkan dikalangan org yg beriman....amin..skang tggl brape ari lg b4 menjelangnya bday AKA..hope dia ske la ngn present tu wlupun dia dh tgk dulu..sengal...

Monday, April 12, 2010

setan merah

usha entri ni sbb 
aku adalah pengikut setia setan merah sejak aku knal pasukan ini melalui pemain pertamanya..eric'the king kunfu kick' cantona..lebih kurang 14-15 tahun yg lepas..lepas drpd tu,ada la ramai lg pemain2 setan merah yg mula aku kenali..steve bruce..peter schemichael..byk la..pastu..start plak era yg sgt menjadi kegilaan dan ikutan aku apabila munculnya david beckham..



eric'the king' cantona

pnah satu masa bila pak alex g jual beckham ke real 'penyapu star player'madrid..aku mcm dh xnk tgk bola lg..lama gak dlm beberapa bulan aku malas nk mengadap match bola..tp lama2,grk blk tgk bola..sbb aku penyokong setia setan merah..dlm masa yg sama,mengupdate la dgn si beckham..2-3 taun yg lepas ni,setan merah kembali di puncak persada liga..x kira la samada ada kalah ke seri..game cun,konsisten..adanya plak si kristiano'kaki laju muka kerek'ronaldo..jgn silap,bukan si ronaldo'gemuk kaki pompuan gigi jarang'..menambahkan lg kuatnya team setan merah..cuma dlm minggu2 yg lepas ni..xtau la knape taktik pak alex agak kurang berkesan..mgkn bnyk sgt layan lawak alex'maggi saya suda kembang' kot..setan merah cam sket ada kureng..n bila dhnk abes season plak bt hal..adusshh..ngan si wayne'white pele shrek' rooney injured,game seolah2 nmpk cam permainan pasukan Mk land..adanya dimitar'rambut rapi kaki komplen malas kejar bola' berbatov sekadar melengkapkan formasi utk nmpk ada la striker kat depan tu...apa2 pun,i hope...pak alex akan membuat pembelian yg tepat utk season akan dtg...i sentiasa menyokong u pak alex..utk ryan'one man club'giggs..u r legendary welsh wizard..glory2 man utd

Saturday, April 10, 2010

buaya di tapak kaki

usha entri ni sbb 
tahun ni,genapla usia Bonda yg ke 66...as usual,setiap taun bila aku offer nk bg hadiah..mesti dia tolak..sbb aku blom bekerja katanya..duit blnja pun dpt belas ihsan dr kakak2 n abg2 yg bnyk membantu..kebetulan plak ada satu hari tu,jusco offer jcard day plak kat jusco cheras selatan dkt je ngan umah aku..pnya abg..aku lincah discuss jap ngan AKA..leh x temankn aku g cari present utk presenting kat Bonda..heheh..(padahal masa ajak teman tu tgh bertempur)..AKA pun replied ok..ptg tu aku grk la ke cr4,amek AKA..bwk ke jusco menaiki B1..xnk naik cik Bibah sbb takut parking penoh..

setibanya di jusco..punyala ramai org..sale plak kebanyakkan 50%-70%..bygkan je la mcm langau tgh hurung t@EE#$k..aku dh stat pening..crowded nk mampos..memula survey part baju2..hmm...bnyk gak la berkenan nk bg..pilih punya pilih,..sangkut kat selai ni...

pas beberapa min ke jam...AKA ajk aku ke bhgn kasut..memula dia nmpk beriya nk cr kasut utk keje...*AKA suda bekerjaya,macho gila gua selaku bfnya berjalan2 dgn org dh keje,cam kakak2..yg penting aku nmpk muda!..ahaks!*

pilih punya pilih,belek punya belek..xde plak yg menambat hati AKA..aku plak,tgk kasut2 yg bnyk berlonggok tu..berkenan lak kat sepasang kasut berlogokan buaya..tnya pndpt AKA,dia ckp cun..ngam..aku percaya citarasa AKA yg selalunya lebih kurang je ngan aku...taste kambing..
belek2,tgk ada discount sket...aku pun berkenan utk mengangkut balik kasut buaya itu..baju yg td aku dh pilih,aku men campak je kat memana ntah..aku harap pekerja jusco yg bertugas sbr g kutip pastu letak la kat memana yg patut..
pastu aku pun g byr,AKA ada la beli brg peribadinya..aku xde beli pape..nafsu aku telah berjaya ditambat dgn baik skali..jrg aku berkelakuan sebegini..

pas byr,teman AKA melayan nafsu matanya..masuk la ke kdai2 yg sesuai dgnnya..maka pada mlm itu..nasfu AKA pula yg terlepas dr ikatannya..aku cool je..tukang bkr line lg ada la..hahah..aku ni dh sah2 pengikut setan merah..kacau sket AKA,racun apa yg patut..lalu pulanglah AKA dgn mmbawa brg berwarna merah..pengikut setan merah,brg pun mesti mau merah bro!hahaha..

kuar dr jusco,aku grk hntr AKA ke cr4 bertemu Bibahnya..lalu aku pulang ke umah dgn B1..

setibanya aku di umah...Bonda dh tertdo,upanya dia tggu aku nk makan sama2 kari itik..itik k..ktorg kdg2 layan je makanan exotic yg org bg..hahaha..aku masuk ke bilik,lalu menghulurkan buaya kpd Bonda..best gle..Bonda aku yg ngantuk2 tu pun aku blh nmpk beliau tersenyum..smpt try kasut tgh ngantok2 tu..lg bt aku terharu..Bonda nmpk sgt hepi..ni kan pulak aku...hepi gila..aku harap taun2 dpn aku blh bg Bonda hadiah2 yg lebih berharga n bernilai..apa saja utk Bonda..Happy Birthday Bonda.LOVE U

open table 4 2010!

usha entri ni sbb 
Salam..aku seorang anak pasangan melayu yg beagama islam..cukupla sekadar memberi salam versi 'sms' pd ruangan ini..alangkah x eloknya aku bg salam kat sini tp x kuar dr mulut..klu mencarut tu diklasifikasikan pd bahagian lain...pabila mencarut,dgn mmbaca pun kt mesti boleh sakit ati..tapi bukan ni yg aku nk jadikan topik utk pembukaan blog ini..blog aku ini secara asalnya telah wujud lebih kuang setaun..tp b4 ni blog aku ni hanyalah dibaca oleh 2 org sahaja..(hahha)klaka sggh..utk tujuan privacy asalnya..sbb aku pun x brape ske org ramai membaca luahan,muntahan,isi perut yg aku hamburkan pada ketika itu..tp skang laen,utk menyahut saranan perdana menteri,rakyat didahulukan,pencapaian diutamakan,..aku mula berjinak2 utk meng'open' blog aku secara umum..bukan apa..aku nk kurangkan mencarut..cuba utk menjadi pendiam..aku x merokok,tp ske mencarut..GF aku pun pnah 'sound' aku sbb aku ni x pnah siyes katanya..apa blh buat...aku bkn jenis org yg ske marah2 n siyes sgt..ada la kdg2..jd siyes bila tgk Tentera Merah aku kecundang...cukup kot utk opening...klu nk komen,silakan..biar telus sket..ajar aku utk blaja menerima kritikan..