There was an error in this gadget

Thursday, June 11, 2009

kisah kasut futsal

usha entri ni sbb 
sepanjang aku berjinak2 dlm sukan yg diberi nama futsal ni..aku mempunyai sejumlah kasut..dan kasut berjenama umbro ni merupakan kasut futsal kesygn aku..
1.sbb abg aku blanja kasut ni
2.kasut ni mmg sgt selesa

3.bnyk membantu aku..salah satunya..menjaringkan hatrik dlm satu2 perlawanan peringkat kolej..masa ni ktorg selaku team underdog menang ngan team2 senior termasuk la team2 yg kononnya power abes.heheh..
4.dgn bantuan kasut ni dan kepakaran merembat x hengat..(poyo gle.haha)..aku berjaya menjaringkan 6 gol dlm semua perlawanan termasuk dlm satu match tu yg aku hatrik..hahaha
tapi syg....kehadiran kekasih lama mu..dtg ke
mbali...silap2..tapi syg,kasut ni akhirnya menemui ajalnya dan x dpt diselamatkan lg..kecederaan yg amat parah di bahagian hadapan membuatkannya berlobang besar..lalu bukan setakat mengeluarkan ibu jari,malah anak2nya turut serta..aku simpan gmbr kasut ni sbgi kenangan terindah dan aku namakannya my best buddy....


amy search

usha entri ni sbb 
b4 aku g class aku kul 4 ptg..aku tdo sekejap..dan..aku bermimpi lg!tp mimpi kali ni agak klaka...mimpinya camni..ntah mcm mana ntah..aku boleh plak berada di rumah kepunyaan amy search..legend rock a.k.a otai rock negara..dia meluahkan masalah kpd aku..dia memerlukan seorg drummer utk digunakan khidmatnya semasa konsert search di awan biru..dia kemudian berpaling ke arah aku lalu berkata..bro!!..lu jadi drummer gua boleh x?dah xde org sgt dahni..aku terdiam kaku memerhatikannya..dia smbg percakapannya...lu jgn risau,benda2 mcm ni ada bayaran..dengan tetiba aku lak mencelah..tapi saya x pndai lgsg main drum..basic lgsg xde..camne ni bang?..lantas dia plak berkata...lu jgn risau bro,konsert ni lg 3 bulan akan dtg..aku akan hntr ko g blaja kat yamaha..cost dlm rm5000 ditanggung sepenuhnya...aku ngan lincah menjawab..ok la camtu bang..i try my best!..aku masih ingt lagi..aku tersenyum riang sambil berfikir utk bertanyakan pas vip agar aku boleh memberikan tmpt duduk yg syiok utk yan,kobes n kutub..tapi...mimpi terhenti kat situ!aku terjaga dari mimpi dan pertamanya mengeluarkan ayat ni...hak elah!!!!pahal mimpi lak ni!!!!!sambil melihat jam tgn aku yg kaler oren ni dah menunjukkan 3.50 pm..10 minit lg class aku nk start..lincah.bangun.basuh muka.bergegas ke class..cis..x puas ati..ingtkan betul2 terjadi..hahaha

klu daneesh ngan harith faham cter ni..sudah tentu aku ditertawakan..diorg pun siap men2 kat drumset..aku?mimpi je?hahhaa